FEESTARTIKELEN SINDS 1908

Bokstijn Feestartikelen is ontstaan vanuit een hobby van Jan Bokstijn. Jan was eigenlijk hoefsmid maar in zijn vrije tijd trad hij op bij bruiloften; met een bolhoed en snor wist hij iedereen kostelijk te vermaken. Vaak kwamen er mensen vragen of ze deze artikelen mochten lenen of zelfs van hem konden kopen. Dit kwam zo vaak voor dat Jan Bokstijn in 1908 een winkel in feestartikelen is begonnen op de Vaillantlaan te Den Haag. Later kwam zijn zoon Adriaan ook in de zaak.

De samenwerking tussen Jan en zijn zoon ging niet voorspoedig en in 1923 startte Adriaan Bokstijn dan ook een eigen feestwinkel in de Weimarstraat te Den Haag. Samen met zijn vrouw runde hij succesvol de winkel. De andere winkel aan de Vaillantlaan werd verkocht.

In de oorlog was de winkel gedwongen gesloten, waarbij Adriaan wel aan Duitsers mocht verkopen. Hij verkocht ze slingers en vlaggenlijnen, maar alleen in het rood wit en blauw. Natuurlijk handelde hij verder onder de toonbank gewoon door. Na de oorlog moest het bedrijf weer van vooraf aan beginnen. Ondertussen was Adriaan zijn zoon, Hans Bokstijn, in het bedrijf erbij gekomen. Een aantal jaren werkten vader en zoon samen. Hans ging het land door met boekjes met voordrachten en bruiloftsliedjes, deze drukten ze zelf.

In 1973 overleed Adriaan, Hans stond er nu alleen voor. Na een aantal goede jaren kwam ook bij hem de oliecrisis van de jaren 80 hard aan. Gelukkig is de winkel blijven bestaan. In 1994 kwam de zoon van Hans, Guido Bokstijn, in het bedrijf. Samen hebben zij er hard aan gewerkt het bedrijf te laten groeien. Guido begon als één van de eersten in Nederland met het maken van ballondecoraties. Door de komst van het internet was er steeds minder vraag naar de boekjes met liedjes en voordrachten, deze zijn dan ook uit het assortiment gehaald.

Vanaf 1995 runt Guido Bokstijn samen met zijn vrouw en 15 collega’s het bedrijf. Ook zijn twee dochters werken mee in het al meer dan 100 jaar bestaande familiebedrijf dat ondertussen is uitgegroeid tot één van de bekendste feestwinkels van de regio. Met drie filialen in Den HaagDen Haag Centrum en Leiden, een internetsite met webwinkel en een afdeling ballondecoraties op www.deballonbv.nl heeft Bokstijn Feestartikelen zich ontwikkeld van kleine winkel tot een groot bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in alles op het gebied van Feest en Ballonnen.

Na 110 jaar met trots onder de naam Bokstijn Feestartikelen ons bedrijf te hebben vormgegeven zijn wij de afgelopen jaren toegegroeid naar een nieuwe naam. Een naam die uiting geeft waar wij voor staan. Daarom zullen wij in 2018 afscheid nemen van de naam Bokstijn Feestartikelen en zullen wij verder gaan als ‘Bokstijn.nl, Feest en Ballonnen’. Een nieuwe naam, een nieuw logo en 110 jaar enthousiasme en kennis, wij zijn er heel erg blij mee!

Bokstijn.nl staat voor kwaliteit, service en een ruim aanbod aan feestartikelen en ballonnen.