Halloween, het komt er weer aan!

Halloween, het komt er weer aan!

31 oktober komt steeds dichter in de buurt en dat betekent dat Halloween er aan komt! Eind oktober is het weer tijd om lekker te griezelen, onze huizen te versieren en om in onze enge kostuums de straten over te gaan! Maar waar komt dat 'griezelen' eigenlijk vandaan? Wat vieren we eigenlijk met Halloween?

Wat is Halloween eigenlijk?

Om te beginnen: de naam 'Halloween' is afgeleid van Hallow-e'en, oftewel: All Hallows Eve. Dat is letterlijk vertaald: Allerheiligenavond. Dit is de avond voor Allerheiligen. Dat is elk jaar op 1 november en dan vieren we al 'het nieuwe'. Traditioneel gezien komt dit feest uit Ierland en volgens de Keltische kalender begon het nieuwe jaar niet op 1 januari, maar op 1 november. Daarom is 31 oktober eigenlijk een soort 'oudejaarsavond'. De oogst was dan binnen en dus was er tijd voor een dagje vrij. En bovendien waren er genoeg groenten om het huis mee te versieren (waaronder de pompoen, ja!). Op de avond van Halloween vieren we dat we afscheid nemen van het verleden en zien we de toekomst tegemoet.

Maar waarom moeten we dan zo griezelig gekleed? Dat komt omdat De Ieren ervan overtuigd waren dat juist op deze ene nacht de sluier tussen het hier en nu en het hiernamaals heel dun was. Hierdoor zouden de doden 'makkelijk' terug kunnen keren naar de aarde. Natuurlijk zaten daar ook slechte geesten bij. En ja, die slechte geesten moeten we natuurlijk afschrikken met enge kostuums!

Feestwinkel Bokstijn omgetoverd in Halloween thema

In de weken voorafgaand aan Halloween zijn onze Bokstijn feestwinkels volledig omgetoverd in het thema Halloween! Zo maken we het je nog leuker (en spannender...) om jouw griezelige kostuum bij ons uit te zoeken. Kom dus vooral langs bij een van onze winkels aankomende weken! Als je durft ten minste... ;)

Kostuum ideëen voor Halloween

Vind jij het lastig om te kiezen wat je aan moet doen of wat je moet kiezen? Wij zullen je een handje helpen met een aantal kostuum ideëen:

De duivel

Ga als een duivel met duivel hoorns, vleugels en een duivelstaart naar een griezel themafeest en laat zien dat jij voor de duvel niet bang bent! Maak vervolgens je duivel kostuum af met rode kleurlenzen en duiveltanden! Van een ding kun je zeker zijn: in duivel kleding en accesoires van Bokstijn heeft iedereen die jou aankijkt ineens Sympathy for the devil!

Enge clown

Eerlijk is eerlijk... Iedereens haren gaan wel even overeind staan van een enge clown. Denk aan al die enge horrorfilms zoals de Joker... Brrr...Reken maar dat als jij in zo'n angstaanjagend kostuum voor de deur staat of je aankomt op een halloween feest, je iedereen wel even de kriebels zal bezorgen. Zelfs die jongens en meisjes in hun doodenge Man met de Zeis kleding zien lijkbleek, zodra ze jou als enge clown zien. Doe een van onze clown maskers op, pruik en misschien zelfs een hakbijl. Dan is een scary avond zeker gegarandeerd! 

Heks

Je weet nooit wat er gaat gebeuren als je met een heks over straat gaat... Zwarte magie is nooit te vertrouwen. Zou jij het durven de deur open te doen als je weet dat er een heks voor de deur staat? Jij laat met je enge heksenneus, heksenpruik, handschoenen en griezelige spinnentjes op je kostuum mensen geen keuze over dan de deur wel open móéten doen! Neem je heksenketel mee voor al het lekkers die ze bij jou moeten inleveren; trick or treat!

Accessoires

Er zijn verschillende accessoires die elke outfit omtoveren tot een griezelige Halloween outfit! Denk bijvoorbeeld aan gekleurde lenzen, nepbloed, bloedcapsules of een eng masker die je kunt toevoegen aan elk kostuum! Of neem in je hand een hakmes, horror hook, een bebloed mes of grote knots. Als je daarmee bij iemand in de buurt komt, zit er voor diegene niets anders op dan de benen nemen!