Oktoberfest; het gezelligste feest van het jaar!

Oktoberfest; het gezelligste feest van het jaar!

Lange tafels, gezellige muziek, veel bier, mannen in lederhosen en natuurlijk vrouwen in mooie dirndl jurken. Je herkent het vast al… Het Oktoberfest! Het vanaf Duitsland overgekomen Oktoberfest, wordt steeds populairder in Nederland. En als je er dan naar toe gaat, dan hoort daar natuurlijk wel Oktoberfest kleding bij. Bij feestwinkel Bokstijn hebben we een ruim assortiment aan tirolerkleding, zodat jij helemaal in stijl het Oktoberfest dit jaar kunt vieren. 

Waar komt het Oktoberfest vandaan?

Het Oktoberfest is traditioneel gezien een Duits feest! In 1810 werd voor het eerst in München het feest gehouden om het huwelijk van destijdse prins en prinses te vieren. Tegenwoordig wordt het feest nog steeds jaarlijks gevierd en is het uitgegroeid tot het grootste bier- en volksfeest ter wereld. In München wordt het feest jaarlijks bezocht door zo’n 6 miljoen mensen van over de hele wereld. Dit jaar vindt alweer het 187e Oktoberfest in München plaats van zaterdag 18 september t/m zondag 3 oktober. 

Waar gaat het feest over?

Dit gezelligste feest van het jaar draait van origine om de duitse cultuur en traditie. Er wordt bier geschonken, muziek gedraaid, lekker gegeten... Op het het feest komen cultuur, drinken én eten samen. Typerend voor het Oktoberfest zijn de bierpullen, lange biertafels, biergartens en vaak blauw-witte, traditionele aankleding waar veel hout in voorkomt. Vaak zie je ook bierstubes en op grote Oktoberfeesten vind je zelfs een kermis. Het Oktoberfeest staat voor kwaliteitseten en traditioneel eten, waardoor het zich onderscheidt van andere feesten. Typische muziek die wordt gedraaid tijdens het Oktoberfest zijn vooral traditionele blaasmuziek, Duitse hits en internationale popsongs. 

Oktoberfest in Nederland

Het vanaf Duitsland overgekomen feest, wordt steeds populairder in Nederland. In verschillende steden wordt het feest groot gevierd! Bier, bier en nog eens bier! Het Oktoberfest wordt in Nederland als hét gezelligste bier feest van het jaar gezien. In grote feesttenten in Nederland feesten mensen als nooit tevoren met feestartiesten als Snollebollekes, Vieze Jack, Rene le Blanc en Wilbert Pigmans! Ondanks dat er in Nederland niet echt Duitse traditionele muziek gedraaid, is de aankleding van het feest en de outfits van feestgangers wél helemaal in stijl van het traditionele Oktoberfest. 

Wij hebben de perfecte outfit voor jou!

Maar wat doe je dan aan naar het Oktoberfest? Bij feestwinkel Bokstijn vind je de perfecte outfit om dit gezellige feest in te vieren!

Vrouwen dragen tijdens dit feest vaak mooie dirndl jurken. Dit kunnen lange, maar ook sexy korte dirndl jurkjes zijn. Onder de jurk worden tirolerkousen gedragen. De vrouwen die liever niet in een jurk lopen, kunnen een tirolerhose met daarbij passend een tiroler blouse aan doen. Maar vergeet ook daarbij niet de tirolersokken! Die horen er toch echt bij. Ook dragen vrouwen vaak vlechten in hun haar tijdens het Oktoberfest. Als je geen vlechten kunt maken in je eigen haar, kun je ook een pruik dragen waar het haar al van is gevlochten!

Mannen dragen vrijwel altijd een lederen lederhose van bijvoorbeeld geitenleer of runderleer. Maar in Nederland worden vaak ook wat simpelere tirolerbroeken aangedaan, niet van echt leer. Beetje zonde als er allemaal bier overheen komt ;) Veel mannen dragen stoffen lederhose broeken in bijvoorbeeld donkerbruin of lichtbruin. Dit kan je dan combineren met een mooie geruite tiroler blouse, bijpassende tiroler sokken en vergeet je tiroler hoed niet! Dan ben je helemaal in Oktoberfest stijl!